У вересні світові ціни на м’ясо досягли історичного рекорду, повідомила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Однак ціни на інші базові продукти харчування знизилися. Індекс цін на продукти харчування FAO у вересні склав 128,8 пунктів, що на 0,7% менше, ніж у серпні. Зниження цін спостерігалося на зернових, молочних продуктах, цукрі і рослинних оліях, в той час як ціни на м’ясо зросли. Зокрема, ціни на яловичину та баранину підвищилися через підвищений попит, тоді як ціни на свинину та м’ясо птиці залишилися стабільними. У той же час ціни на молочні продукти та рослинні олії також зменшилися. Наприклад, ціни на масло знизилися через збільшення доступності вершків, а ціни на пальмову та соєву олію впали через підвищені поставки з деяких країн. Ціни на цукор також зменшилися через велике виробництво в Бразилії. У цілому, індекс цін на продукти харчування FAO залишався на високому рівні, хоча відзначився певний спад у вересні.